Alpine
Chic
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     
  • image
     

Starting Point

By buying a second, identical holiday apartment, the client made his long-held dream for more living space come true. The two small apartments (built in 1979), each with 45 m2 of living space, are located directly one above the other. The conversion to a maisonette apartment could start.

 

 

Implementation / Solution

For cost reasons, the living concept was established on the existing floor plans. On the ground floor, there is the living area and kitchen space. The mountain panorama is reflected in the black, modern, lacquered fronts. A long, antique wooden table provides considerable space for entertaining. The two bathrooms are identical, comprised of simple and functional materials: mineral, sandy color Naturofloor wall and floor coverings, white-washed stands and a walk-in shower with a Gessi rainshower or a bathtub. The wallpaper, colored by hand, is the focal point of the guest room.

 

The goal was to visually unite the two apartments as well. This was accomplished with the choice of the material – wood predominates. It matches the environment and is broken up by the light furniture and abundant lighting. The striking antique wooden wall extends over both floors, all the way to the mezzanine. The cozy living room on the upper floor is reached by the rustic wooden stairs. The modular Flexform sofa fits perfectly in the corner and the side tables from their Jiff series can be used as desired. The room with the high ceiling and mezzanine appears spacious – the Thut Scheren bed (scissors bed) provides an additional place to sleep. The fireplace with its custom-made bench is a popular place for reading. The master bedroom is located on this floor. The white wooden bed and the wardrobe were tailor-made by a carpenter. Ceiling spotlights draw attention to the antique wooden wall here as well. The wall lamps by Occhio provide the ideal light conditions for reading. In general, much time was invested in the lighting design and the lamps were carefully selected. If you have a closer look around, there are many nostalgic details to discover.

 

© Raumdesign

by Margot Willi

+41 79 242 16 45

raumdesign@margotwilli.ch

www.margotwilli.ch